Τι να κάνετε για να μην καίγεται η αντίσταση του ηλεκτρονικού τσιγάρου
Σας έχει τύχει να δοκιμάσετε να ατμίσετε ενώ η αντίσταση του ηλεκτρονικού σας τσιγάρου είναι καμένη; Η γεύση είναι άσχημη και η μυρωδιά περίεργη με αποτέλεσμα να αναρωτιόμαστε πως αλλοιώθηκε τόσο το υγρό μας. Για να προστατεύσουμε τόσο εμάς τους ίδιους όσο και τη συσκευή μας, πρέπει να φροντίζουμε σωστά την αντίστασή της. Ας δούμε μερικούς δοκιμασμένους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, αποφεύγοντας την τακτική αντικατάσταση αντίστασης, και να προστατευτούμε από δυσάρεστες γεύσεις και ανθυγιεινές οσμές.
Η σωστή προετοιμασία της αντίστασης
Το κουτί του ηλεκτρονικού σας τσιγάρου συνήθως περιέχει τις οδηγίες για τη σωστή προετοιμασία της αντίστασης της συσκευής. Όταν τοποθετείτε μία νέα αντίσταση στη συσκευή σας, σιγουρευτείτε πρώτα ότι το στεγνό φυτίλι έχει απορροφήσει επαρκές υγρό αναπλήρωσης. Εντοπίστε το άνοιγμα της αντίστασης από πάνω προσθέτοντας πέντε σταγόνες από το υγρό. Γεμίστε με υγρό στη συνέχεια το υπόλοιπο tank, συναρμολογήστε τη συσκευή και αναμένετε περίπου πέντε λεπτά για το πρώτο άτμισμα. Έτσι, το φυτίλι θα έχει αρκετό χρόνο και να απορροφήσει το υγρό και δε θα καεί όταν ενεργοποιήσετε το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο.
Ατμίζετε με μέτρο
Όταν ατμίζουμε ασταμάτητα, δημιουργώντας μεγάλα σύννεφα ατμού, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κάψουμε την αντίσταση. Ο λόγος οφείλεται στο γεγονός ότι το βαμβάκι στην κεφαλή του φυτιλιού δεν προλαβαίνει να εμποτιστεί εκ νέου με υγρό αναπλήρωσης. Ένας ασφαλής τρόπος για να αποφύγουμε αυτήν την εξέλιξη, είναι να διακόψουμε το άτμισμα και να περιμένουμε η αντίσταση να απορροφήσει ξανά υγρό.
Μειώστε την ισχύ
Το άτμισμα σε υψηλά watt έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας υγρού με κάθε εισπνοή. Αυτό γίνεται για να παράγονται σύννεφα ατμού, ωστόσο έτσι επιβαρύνεται η αντίσταση και επηρεάζεται η διάρκεια ζωής καθώς δεν προλαβαίνει να αντεπεξέλθει στη μεγαλύτερη κατανάλωση υγρού, με συνέπεια να καίγεται. Σε μία τέτοια περίπτωση, απλώς μειώστε τα watt του ηλεκτρονικού τσιγάρου και κάντε ένα σύντομο διάλειμμα ώστε να απορροφηθεί σωστά το υγρό.
Γεμίστε με υγρό το θάλαμο αναπλήρωσης
Το πρωταρχικό μας μέλημα είναι να γεμίζουμε το θάλαμο αναπλήρωσης (tank) με υγρό, έτσι ώστε το βαμβάκι της αντίστασης να εμποτίζεται απρόσκοπτα με την ποσότητα του υγρού που χρειάζεται. Επειδή ορισμένες αντιστάσεις έχουν άνοιγμα στο πλάι, κάτι που συνεπάγεται πως με το ανεβοκατέβασμα της στάθμης του υγρού στο tank δεν απορροφάται όλο το υγρό, μοιραία στεγνώνουν και καίγονται όταν επιχειρούμε να ατμίσουμε.
Χρησιμοποιήστε υγρά με περισσότερη PG
Μία άλλη λύση είναι να χρησιμοποιείτε υγρά με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε προπυλενογλυκόλη (PG). Η PG είναι λιγότερο παχύρρευστη από τη φυτική γλυκερίνη (VG), οπότε εμποτίζει το φυτίλι σε πιο σύντομο διάστημα. Με αυτόν τον τρόπο ισορροπούμε κατά μία έννοια το ρυθμό ατμίσματος με το ρυθμό εμποτισμού του βαμβακιού με υγρό. Λόγω της κολλώδους φύσης των υγρών αναπλήρωσης με υψηλή VG, η απορρόφηση από το βαμβάκι της αντίστασης δεν επιτυγχάνεται εύκολα και υπάρχει κίνδυνος εφόσον ατμίζουμε εντατικά, να κάψετε την αντίσταση.
Μειώστε τα υγρά αναπλήρωσης με γλυκαντικές ουσίες
Οι γλυκαντικές ουσίες καραμελώνουν όταν θερμαίνονται, με αποτέλεσμα να «φράζουν» τις αντιστάσεις. Απόρροια αυτού είναι ότι το βαμβάκι της αντίστασης δεν θα μπορεί να απορροφήσει το υγρό που χρειάζεται και κατ’ επέκταση καίγεται. Συνεπώς, αποφύγετε τα υγρά αναπλήρωσης με γλυκές γεύσεις και όσα έχουν σκούρο χρώμα, διότι περιέχουν περισσότερες γλυκαντικές ουσίες.
Ελέγξτε τη θερμοκρασία
Ο σωστός έλεγχος της θερμοκρασίας από τη συσκευή μας συμβάλλει στο ομοιόμορφο κάψιμο του φυτιλιού που περιλαμβάνει η αντίσταση, καθώς μας επιτρέπει να θέσουμε το ανώτερο όριο θερμοκρασίας που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Όταν η συσκευή μας φτάσει αυτό το όριο, τότε δεν παράγει πια ενέργεια, άρα δεν θερμαίνει την αντίσταση με κίνδυνο να καεί.
© 2004 - 2024 Dotshop. Υποστήριξη από Dotshop.gr Design by EnergoThemes - CS-Cart Themes
Προσοχή! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας. Χρησιμοποιώντας αυτό τον ιστότοπο συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Συμφωνώ!